پادگان حمید

از دانش‌نامه فرهنگ ایثار , جهاد و شهادت
پرش به: ناوبری، جستجو


این پادگان متعلق به نیروی زمینی ارتش است و در 41 کیلومتری جنوب‌غربی اهواز و در غرب جاده اهواز-خرمشهر و در حاشیه دشت جفیر و ابتدای جاده جفیر قرار دارد و محل استقرار یگان‌هایی از لشکر 92 زرهی خوزستان است و منطقه 7 ارتش محسوب می‌شود. این پادگان در ابتدای حمله عراق به ایران در روز هفتم مهر ماه علی‌رغم دفاع گردان‌های 231 و 232 لشکر 92 زرهی ارتش و تقدیم 83 شهید، ‌به ناچار تخلیه شد و به اشغال متجاوزین درآمد.


پس از گذشت نوزده ماه از سقوط پادگان حمید، سرانجام به دنبال تک رخنه‌ی موفق رزمندگان به روی دژهای مرزی کوت سواری در مرحله دوم عملیات بیت‌المقدس در 17 اردیبهشت 1361، دشمن از بیم قطع خطوط سراسری سپاه سوم خود، در حد فاصل دشت جفیر تا شلمچه و نگرانی از بابت سرنوشت لشکر 5 مکانیزه و لشکر 6 زرهی خود که در جفیر و پادگان حمید مستقر بودند، روز 19 اردیبهشت 1361 به این دو یگان فرمان عقب‌نشینی سریع از جفیر و پادگان حمید از طریق پاسگاه مرزی شهابی ایران؛ واقع در ضلع جنوب‌غربی صحرای کوشک را صادر و به هنگام فرار و عقب‌نشینی پادگان را به کلی تخریب کرد.

کتاب اطلس جغرافیای حماسی، ص 205




وقایع خاص

پادگان حمید ثبت ملی شد

فرمانده قرارگاه حفظ ابنیه و آثار سرزمینی دفاع مقدس خوزستان از ثبت پادگان حمید به عنوان سی و ششمین اثر دفاع مقدس در فهرست آثار ملی خبر داد.


به گزارش مهر، حسین عشقی در اهواز اظهار داشت: پادگان حمید در کیلومتر 39 جاده اهواز-خرمشهر، از پادگان‌های مهم در دوران دفاع مقدس واقع شده که در همان ابتدای جنگ مورد هجوم دشمن بعثی قرار گرفت و سقوط کرد.


عشقی با بیان این که این پادگان پس از سقوط، محلی برای ساماندهی و تغذیه نیرو های دشمن مستقر در جبهه اهواز و جفیر شده بود، افزود: با مشخص شدن شکست قطعی دشمن در عملیات بیت المقدس نیرو های بعثی با قوی‌ترین امکانات و وسایل تخریبی به انهدام این پادگان پرداختند.

روزنامه کیهان، شماره 19751 به تاریخ 5/7/89، صفحه 15 (حوادث)


عملیات‌های مرتبط با پادگان حمید

پس از گذشت نوزده ماه از سقوط پادگان حمید، سرانجام به دنبال تک رخنه‌ی موفق رزمندگان به روی دژهای مرز کوت سواری در مرحله دوم عملیات بیت‌المقدس، دشمن مجبور به عقب نشینی از این منطقه شد.

نگارخانه تصاویر