محمد مهدی در تمامی صحنه ها حضور داشت. همواره در مراسم هفتگی نماز جمعه، دعای کمیل و دعای ندبه شرکت می کرد. اشتیاق خاصی نسبت به عزیمت به جبهه های نور علیه ظلمت داشت؛ همان گونه که از اسناد و مدارک موجود در محل تحصیل او پیداست به پایگاه مقداد معرفی شد و سپس از طریق جهاد سازندگی به بندر امام خمینی عزیمت نمود و وظیفه ترابری یدک کش های آن منطقه را به عهده گرفت.
وی در اظهار ادب و خوشرویی به پدر و مادر و مهربانی به وابستگان دریغ نداشت، حجب و حیاء او بر هیچ کس از آشنایان پوشیده نیست. لبخند شادی و خوشرویی او از ذهن نزدیکان محو نمی گردد. هیچ گاه نخوت و تکبر و زیاده طلبی در او راه نداشت در کمک به مستمندان و رفع مشکل آشنایان کوتاهی نمی کرد.
پس از گذشت مدتی جهت ادامه تحصیل به تهران بازگشت و پس از گذراندن دوره راهنمایی و شروع اول نظری دوباره تقاضای عزیمت به جبهه ها را نمود. با علاقه ای که به رزم داشت در حالی که برای انجام خدمت وظیفه یک سال و نیم دیگر فرصت داشت در سن 17 سالگی بنا به تقاضای شخصی خود را به لشگر 21 حمزه معرفی و پس از گذراندن دوره آموزشی به منطقه [[دهلران ]] اعزام شد.شهید دربندی در سیزدهمین ماه خدمت سربازی جهت مداوا به تهران مراجعه نمود. اصرار زیادی از طرف خانواده در جهت انجام معالجات و سپس اعزام به منطقه به عمل آمد که بی قراری او جهت حضور در جبهه مفید فایده و مثمرثمر قرار نگرفت. در آخرین روزهای اقامت در تهران از وقایع در پیش رو مطلع بود؛ شاید بتوان گفت جلوه صفت نیکوی [[شهادت ]] به او الهام می داد.او از خانواده خود تقاضا نمود در [[شهادت ]] او سوگواری ننمایند چون از عقوبت کار مطلع بود و اظهار می داشت در نبود من بی تابی نکنید. زندگی همه کس منتهی به مرگ است و خوشا به حال انسان با سعادت، که شهادت نصیب او گردد. شاید این آخرین باری باشد که می توانم با جسم و روح خود در بین شما باشم و بعد از آن جسمی وجود نداشته باشد و او در تاریخ 1367/04/12 به منطقه بازگشت.
بنا به اظهار فرمانده اش اکثر مواقع در بیابان های منطقه به تفکر می پرداخت و هنگامی که جویای افکارش می شدیم می گفت: به فکر آخرت خودم و انسان های دیگر هستم و احساس نزدیک بودن به خدا را دارم.
شهید محمد مهدی دربندی از طریق [[ارتش 21 حمزه ]] آمادگی خود را برای جبهه اعلام نمود و به منطقه اعزام گردید و پس از 13 ماه رشادت و دلاوری سرانجام در تاریخ 1367/04/12 در منطقه ی عملیاتی [[دهلران ]] شیمیایی شد و به فیض [[شهادت ]] نائل آمد و در جوار رحمت حق آرمید. تشییع پیکر مطهر این شهید بزرگوار در روز عید غدیر انجام گرفت و در بهشت زهرا، قطعه 40 به خاک سپرده شد.
==خاطرات==