ویرایش‌ها

پرش به: ناوبری، جستجو

شهید شیخ فضل الله محلاتی

۵۹ بایت حذف‌شده، ‏۷ مهر ۱۳۹۸، ساعت ۱۳:۰۴
/* زندگینامه */
==زندگینامه==
 
 
 
روز اول اسفندماه سال 1364 هواپیمایی که از تهران به مقصد اهواز در پرواز بود، در نزدیکی اهواز هدف حمله دو جنگنده عراقی قرار می‌گیرد و شیخ فضل الله محلاتی نماینده امام خمینی(ره) در سپاه و تعدادی از مسئولان کشور که در این پرواز بودند به شهادت می‌رسند .
پس از ان در قضیه اعلام موجودیت اسرائیل و دستگیری شهید نواب صفوی در جریان سخنرانی علیه رژیم صهیونیستی، شهید محلاتی به همراه تعدای از طلاب به خانه آیت الله خوانساری رفته و اقدام به نام نویسی برای اعزام به فلسطین و مبارزه با رژیم اشغالگر قدس می‌کند اما با اطلاع ماموران رژیم از این ماجرا بلافاصله دستگیر می‌شود .
 
rId6
سال 1329 آیات الله کاشانی که به لبنان تبعید شده بود، به ایران باز می‌گردد و شهید محلاتی از طریق ارتباط با فداییان اسلام با آیت الله کاشانی آشنا می‌شود و بارها از طرف ایشان برای تبلیغ به شهرستان‌های مختلف فرستاده می‌شود .
حالا شیخ فضل الله محلاتی پس از سال‌ها مبارزه و تلاش خستگی ناپذیر و به دلیل سوابق درخشان به یکی از چهره های مورد اطمینان بینانگذار انقلاب اسلامی تبدیل شده است. از همین رو وی پس از انقلاب عهده دارد مسئولیت‌های متعددی از جمله معاونت کمیته مرکزی انقلاب و نمایندگی امام (ره) در مراسم حج سال 1358 را برعهده داشت. همچنین او در انتخابات نخستین دوره مجلس شورای اسلامی، از طرف مردم محلات انتخاب و راهی مجلس شورای اسلامی شد .
 
rId7
 
*انتخاب به عنوان نماینده امام خمینی(ره) در سپاه
مقام معظم رهبری درباره حضور شهید محلاتی در سپاه و حضور وی در دوران دفاع مقدس و ارتباظش با رزمندگان می‌گویند : « بنی‌صدر از طرف امام (ره)، فرمانده کل نیروهای مسلح شده بود و در سپاه کسانی بودند که با او مخالف بودند. شهید محلاتی باید با هر دو جناح هماهنگ می‌شد و این گاهی اصلاً امکان‌پذیر نبود و سوء تفاهم‌ها از همین جا شکل گرفت، گاهی از هر دو طرف به او اهانت می‌شد و او را به عنوان واسطه نمی‌پسندیدند. او کارش را در سپاه با یک اتاق کوچک شروع کرد و سعی کرد با صبوری و آرامش پیش برود. در زمان مسئولیت‌اش مدام بین تهران و جبهه‌های غرب و جنوب در حال رفت و آمد بود. من کمتر کسی را از روحانیون می‌شناسم که اینقدر به جبهه سر زده باشد. حتی در بعضی از عملیات‌ها یا ناظر عملیات بود یا به خطوط مقدم می‌رفت. حضورش و سخنان گرم‌اش و چهره همیشه خندان‌اش و گرم گرفتن‌اش با بچه‌های سپاه و بسیج و ارتش باعث دلگرمی همه می‌شد .»
 
 
rId8
شهید محلاتی علاوه بر نقشی که در سپاه ایفا کرد، یکی از اعضای موثر در تشکیل جامعه روحانیت مبارز تهران نیزو بوده‌است و در تشکیل این تشکل سیاسی نقش مهمی بر عهده داشته است. مقام معظم رهبری در بخشی از خاطرات خود در باره این برهه از زندگی شهید محلاتی در این خصوص می فرمایند : « او یکی از بنیان‌گذاران جامعه روحانیت مبارز هم بود. نقش‌اش وصل کننده و گردآورنده بود. من البته در آن زمان در تهران نبودم و بعد از پیروزی انقلاب آمدم عضو آنجا شدم. شهید محلاتی کسی بود که همیشه در شورای مرکزی حضور داشت و خیلی هم مؤثر بود. بیشتر هم بارها و کارهای سنگین را برمی‌داشت. هیچ وقت نشد که من در آن جلسه‌ها باشم و حضور خندان و مؤثرش را در آنجا احساس نکنم .»
 
 
rId9
*پرواز سرخ شهادت
روز اول اسفند 1364، ساعت 12:30 دقیقه ظهر، هواپیمای متعلق به شرکت هواپیمایی آسمان هنگامی که از تهران به مقصد اهواز در حرکت بود، در آسمان اهواز هدف دو موشک هوا به هوای جنگنده‌های عراقی قرار گرفت؛ در این واقعه دلخراش شهید محلاتی به همراه بیش از چهل نفر از روحانیون‌، نمایندگان مجلس و مسئولان فرهنگی کشور به شهادت رسیدند .
 
پیکر پاک شهید محلاتی پس از تشییع در حرم حضرت معصومه(س) در قم به خاک سپرده شد .
 
 
rId10
*تشییع پیکر شهید محلاتی
 
در بخش از پیامی که امام خمینی(ره) به مناسبت شهادت، شهید محلاتی صارد کردند آمده است : « امید آن است ولی نعم، حجت‌الاسلام حاج شیخ فضل‌الله محلاتی، شهید عزیز را که من و شما او را می‌شناسیم، که عمر خود را در راه انقلاب صرف کرد و باید گفت یکی از چهره‌های درخشان انقلاب بود و در این راه، که راه خداوند است، تحمل سختی‌ها نمود و رنج‌ها کشید و با قامت استوار ایستادگی کرد، اجازه ورود در محضر شهدای صدر اسلام مرحمت فرماید .»
نقل قول‌های مقام معظم رهبری برگرفته از کتاب«قاصد خنده رو» از انتشارات روایت فتح است<ref>[http://%20http://navideshahed.com/fa/news/%20398136 398136 سایت نوید شاهد]</ref> 
==پانویس==
<references />
۵٬۰۸۰
ویرایش