شهید علی یاری

از دانش‌نامه فرهنگ ایثار , جهاد و شهادت
نسخهٔ تاریخ ‏۳ مرداد ۱۳۹۹، ساعت ۱۴:۴۶ توسط Jafarnezhad98 (بحث | مشارکت‌ها)

(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به: ناوبری، جستجو

شهید علی یاری

تاریخ تولد : 1344/12/15 تاریخ شهادت : 1365/03/10

محل شهادت : نامشخص محل آرامگاه : تهران - بهشت زهرا

زندگی نامه

شهید علی یاری محل شهادت: منطقه عملياتي مريوان تاريخ شهادت: 1365/3/10 مصادف با 21رمضان 1406 شهيد علي ياري در15/12/ 1344 در تهران چشم به جهان گشود، او از همان اوان كودكي داراي خصوصياتي جداي از همسالان خود بود كم حرفي و گوشه‌گيري، صبر در ناملايمات زندگي و پشتكار فراوان در امور و كوشش بي‌حد در مسائل از خصوصيات بارز او بود. دوست و هم كلاسش درباره او چنين مي‌گويد: در تمام دوران تحصيلمان كه بارويي‌ گشاده و با لبي خندان غم را از دل ديگران بيرون مي‌آورد و عامل شادي ديگران بود. شهيد علي‌ياري با حركت عظيم مردم در سال 1357 حركت خود را در حد توان از مدرسه آغاز كرد، او در تمامي اعتصابات و تظاهرات دانش‌آموزي عليه رژيم طاغوت شركت داشت و در اين راه همه توان خود را صادقانه در طبق اخلاص گذاشت. با تشكيل ارتش 20 ميليوني براساس تأكيدات امام بزرگوارمان به عضويت بسيج ناحيه 10خاني‌آباد نو در آمد. در ايام عضويت در بسيج آن طوري كه مسئولان واحد بسيج مستضعفين سپاه پاسداران انقلاب اسلامي خاني آباد نو از پايگاه حر و مسجد فاطمي نقل مي‌كنند: «نظم و انضباط وي در علي ياري از ديرباز مشتاق پيوستن به صفوف رزمندگان اسلام بود لذا تصميم گرفت جهت انجام فريضه مهم سربازي اقدام كند، در دوران خدمت هميشه در انجام كارها داوطلب بود. در همين اواخر بود كه وي و چند تن از دوستان همرزمش از بيرجند محل خدمت خود براي مأموريتي ضروري به منطقه جنگي مريوان داوطلبانه مأمور مي‌شوند. دوستان و همرزمان شهيد علي ياري در منطقه عملياتي مريوان نقل مي‌كنند: در مدتي كه در منطقه بوديم علي حالات عجيبي داشت، هميشه در خود بود و فكر مي‌كرد، بيشتر اوقات به مطالعه مي‌پرداخت عبادت و شب زنده‌داري علي رابطه بين علي و خداي علي را محكم كرده بود. ايام ماه مبارك رمضان بود هنگام نمازظهربود كه علي ياري همچون مولايش علي (ع) در سن 22 سالگي به درجه رفيع شهادت نائل شد. چيزي كه در شهادت علي ياري خيلي قابل توجه است هم وزن بودن شهادت علي ياري با شهادت مولايش اميرالمومنين علي (ع) است. هم نام علي (ع) و هم راه علي (ع) و هم ماه علي (ع) و هم وقت شهادت علي (ع) در ماه مبارك رمضان، چه زيباست آن گونه به شهادت رسيدن. و چه زيباست وصيت‌نامه شهيد علي ياري آن جايي كه چهره‌اي واقعي از قيام امام خميني در سال 42 تا بهمن 57 ترسيم مي‌كند و آن جايي كه نهضت خميني به را با قيام و نهضت حسيني تطبيق و مقايسه مي‌كند و آن جايي كه همه را به رعايت اخلاق اسلامي توصيه مي‌كند و آن جايي كه دوستان و برادرانش را به كسب علم و تقوي تشويق و توصيه مي‌كند

وصیت نامه

بسم الله الرحمن الرحيم

متن وصیت نامه شهید علی یاری؛

اميد است با اعتصام به رهنمودهاي نوراني آن شهيد در پاسداري از خون پاك شهيدان كوشا باشيم ان شاء الله.

الذين امنوا و هاجروا و جاهدوا في سبيل الله باموالهم و انفسهم اعظم درجة عندالله و اولئك هم الفائزون؛

آنان كه ايمان آوردند و هجرت كردند و كوشاگر در راه خدا بودند با مال و جانشان، ارزش بزرگي نزد خدا دارند و به تحقيق آنان رستگارند.

(سوره بقره/ آیه 218 )

با حمد و سپاس خداوند متعال، با سلام و درود به بت شكنان تاريخ حضرت ابراهيم خليل الله و حضرت موسي كليم الله و به آخرين پيامبر حضرت محمد رسول الله و به وصي بلافصلش بت شكن كعبه علي ولي الله و با سلام و درود به ائمه معصومين (علیهم السلام) مخصوصاً حضرت مهدي بقيه الله و نائب بر حقش خميني روح الله.

خدا را شكر در زماني قرار گرفته‌ايم كه اسلام حاكم بر اين كشور است. همه شما بهتر مي‌دانيد قبل از پيروزي انقلاب مردم زيردست حكومت طاغوت و اسير رهبري استعمار شرق و غرب بودند، كشور بدست يك عده كمی بيگانه در راه لذت هاي مادي قرار داشت. مردم محروم مظلوم بودند و هر آزاده‌اي در زندان بود و اسلام عزيز غريب بود. استعمارگر در اينجا كاملاً حاكم بود.

امام خميني در سال 1342 قيام كرد و مردم را براي قيام و جهاد فرا خواند و فرمود: مردم! حكومت طاغوت شرعي نيست بلكه وسيله‌اي است در دست استعمار. امت قيام كردند با سلاح تكبير. انقلاب اسلامي با آن همه دشمن پيروز شد با رهبري امام خميني، با شهادت بسياري از فرزندان امت اسلامي طاغوت سرنگون و اسلام پيروز شد و اكنون انقلاب اسلامي چراغ نجات همه مستضعفين جهان به رهبري ولايت فقيه است.

اي امت اسلام! بپاخيزيد و در راه خدا قيام كنيد كه پيروزي نهايي نزديك است.

آموزگار قيام كنندگان امام حسين (علیه السلام) به حقيقت پيروز است. در كربلا كشته شدند ولكن پيروز شد. امام حسين براي اين كه ديد حاكم وقت باطل است، امويان مفسدين هستند و مردم در خواب و ناآگاهي هستند از مدينه منوره به سوي عراق هجرت كردند و عليه ظلم قيام كردند و با ايثار خون شريفش سبب بيداري مردم ناآگاه شد.

خون شهيد زنگ بزرگي است كه با شدت به صدا در مي‌آيد، شهادت امام حسين (علیه السلام) و ياران با وفايش گشاينده راه براي مسلمانان و باعث بپاخاستن عليه ستمگران در همه تاريخ مسلمانان است. به راستي شهادتش به مردم جهان چنين آموخت كه راه حسين تنها راه صحيح اسلام است.

و مردم ما، جوانان ما، رزمندگان جان بر كف ما رهروان راه همان حسينند كه اين‌گونه حسين وار به نداي رهبرشان لبيك گفته و به سوي جبهه‌های عليه ظلم و كفر روانه مي‌شوند و مي‌جنگند.

در پايان به حضور پدر و مادر و همه اقوام سلام عرض مي‌كنم.

اي پدر عزيز! مي‌دانم در زندگي همه‌اش رنج كشيدي و ضمن كار روزانه، شب ها هم كار كرديد و مرا بزرگ كرديد و من در مقابل زحمات طاقت فرساي شما نتوانستم حق شما را ادا كنم و اكنون به خاطر وظيفه شرعي براي خدمت به كشور اسلامي به سربازي مقدس مشغول انجام وظيفه هستم؛ ان شاء الله كه مرا مي‌بخشيد.

مادر مهربانم كه مرا در دامان پر مهر خود پرورش داديد؛ شب و روز برايم زحمت كشيدي، شير پاك به دهانم گذاشتي؛ در تمام عمر اگر بخواهم بيداري يك شب شما را جبران كنم نمي‌توانم. مادرجان! سعي كن همچون حضرت فاطمه (سلام الله علیها) صبور و مقاوم باشيد و بدانيد آخر دنيا مرگ و مردن است، پس چه بهتر در راه فضيلت و اسلام بميرم.

خدمت برادران و خواهران عزيزم مجيد، وحيد، صغري و كبري و آقا مهدي سلام مي‌رسانم. اميدوارم كه در زندگي و تحصيل علم كوشا و موفق باشيد. از همه فاميل و بستگان مي‌خواهم كه با هم مهربان و رئوف باشند و در زندگي اخلاق اسلامي را رعايت كنند.

بار الها! گناهانم ببخش و مرا در صف مجاهدان در راهت قرار بده.

خدايا! آن چنان قدرتي به بنده كوچكت عطا كن كه در آخرين لحظات عمرم نام تو را بر زبان داشته باشم.

با اميد پيروزي نهايي ـ علي ياري

1364/11/23.[۱]

پانویس

  1. سایت شهدای ارتش

رده‌ها