بیمارستان امام خمینی (ره)

از دانش‌نامه فرهنگ ایثار , جهاد و شهادت
پرش به: ناوبری، جستجو


بیمارستان امام خمینی (ره) مربوط به دوره پهلوی است و در اهواز، در شرق رودخانه کارون، بین بلوار ساحلی و خیابان ۲۴ متری و در ضلع شمالی باغ معین واقع شده است. ساختمان بیمارستان مزبور متعلق به دوره پهلوی اول است که به شماره ۷۰۴۱ در دهم دی ماه سال ۱۳۸۱ ش به ثبت آثار ملی ایران رسیده است.


در سال ۱۳۰۶ اداره صحیه بلدیه در این استان بوجود آمد و در سال ۱۳۰۹ اولین پایه‌های بیمارستان دولتی اهواز در خیابان کاوه در اداره بلدیه در دو اتاق با شش تخت بنا شد و بیمار بستری گردید


در سال ۱۳۱۱ محل بهداری و بیمارستان به ساختمان وسیع‌تری در خیابان سی متری منتقل گردید. تکامل اداره بهداری و بیمارستان ادامه داشت تا اینکه در سال ۱۳۱۴ بیمارستان فعلی با نام جندی شاپور در گورستان متروک شهر که در حدود ۱۳ هزار متر مربع مساحت داشت به منظور ساختمان محل بهداری در اختیار بهداری استان گذارده شد و در سال ۱۳۱۸ این بیمارستان با نمای سنگی تکمیل گردید.


در سال ۱۳۱۸ تا دی ماه ۱۳۴۶ این بیمارستان در اختیار بهداری کل استان خوزستان بود و از سال ۱۳۴۷ جهت ایجاد تسهیلات لازم در طریق آموزش کادر پزشکی این بیمارستان رسماًٌ به دانشگاه علوم پزشکی تحویل گردید که تا آن سال دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی خود را جهت آموزش‌های لازم به تهران و خارج کشور می‌فرستاد.


این بیمارستان از نظر جغرافیایی در ظلع شمالی شهرستان اهواز در انتهای خیابان آزادگان قرار گرفته است.


بیمارستان جدید که هم اکنون در حال فعالیت می‌باشد در سال ۱۳۵۲ توسط یکی از افراد خیر پایه گذاری شد و به دانشگاه تحویل گردید لکن به دلایل مختلف ادامه بنای پروژه متوقف شد تا اینکه مجدداًٌ در سال ۱۳۶۵ عملیات ساختمانی آن شروع شد و عاقبت در سال ۱۳۸۰ تکمیل و راه اندازی گردید.


بخش‌های بیمارستان

این بیمارستان داراری بخش‌های فعال گوش حلق بینی، پوست، جراحی فک و صورت، نازائی، زنان، ارتوپدی، ارولوژی، نفرولوژی، غدد، ریه، جراحی عمومی، جراحی اطفال، توانبخشی، طب فیزیکی، آندوسکوپی، آنژیوگرافی، ICU، CCU،NCU ، اتاق عمل‌های جنرال، اتاق عمل قلب، اتاق عمل چشم، اتاق عمل آنژیوگرافی است.


اورژانس بیمارستان

اروژانس این بیمارستان دارای واحد بیماران سرپایی، حاد، جراحی، قلب، زنان، ارتوپدی، گوش حلق بینی، تزریقات، نوار قلب، اتاق عمل حوادث و دیگر واحدهای اورژانس است. دفتر اهواز (صفحه وجود ندارد)"> گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این بیمارستان واقع شده و اورژانس این بیمارستان بر اساس استانداردهای بین‌المللی طب اورژانس و با استفاده از سیستم تریاژ اداره می‌شود.


درمانگاه‌های تخصصی و فوق تخصصی این مرکز نیز دارای بیش از پنجاه درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی است. بیمارستان امام خمینی اهواز به عنوان یکی از فعال‌ترین مراکز آموزشی و درمانی اهواز"> دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز مشغول ارائه خدمات می‌باشد.[۱]


تاریخ دانشگاه و بیمارستان جندی‌شاپور

درسال 241 میلادی، پس از شکست روم و اسیر نمودن امپراتور والریان شهری به دست اسیران رومی و یونانی در خوزستان، در شرق شوش و جنوب شرقی دزفول و شمال غربی شوشتر، به دستور شاپور اول ساخته شد که گندی‌شاپور یا «گند- دزی- شاپور» به معنی دژ نظامی شاپور نام گرفت. درسال 271 دانشگاه جندی‌شاپور که دارای یک بیمارستان آموزشی و یک کتابخانه بوده است بنا نهاده شد. بیمارستان جندی‌شاپور نخستین بیمارستان آموزشی جهان بوده است.


آمده است که شاپور ساسانی در روز بازگشایی جندی‌شاپور چنین گفته است: «شمشیرهای ما مرزها را می‌گشاید و دانش و فرهنگ ما، قلب‌ها و مغزها را تسخیر می‌کند.» و همچنین گفته شده است که بر درگاه دانشگاه بزرگ جندی‌شاپور نوشته شده بود:«دانش و هنر برتر از زر و شمشیر است»

نگارخانه تصاویر

پانویس

  1. ویکی پدیا