شهید جمشید ابراهیمی رستمی

از دانش‌نامه فرهنگ ایثار , جهاد و شهادت
پرش به: ناوبری، جستجو

شهید جمشید ابراهیمی رستمی

مشخصات شهر : بخش : شهرستان : بهشهر استان : مازندران جنسیت : مرد وضعیت تاهل : متاهل شغل : دانش آموزی آبادی : یگان : لشگر 25 کربلا نوع عضویت : بسیج مذهب : شیعه دین : اسلام‌‌ نام پدر : محمد علی مسئولیت : رشته تحصیلی : تحصیلات : متوسطه تخصص : کد شهید : 38 رسته : پیاده نام مادر : زهرا اسعدی شناسنامه شهادت موضوع شهادت : جبهه عملیات : محل شهادت : جفیرتاریخ شهادت : 1362/01/22 نحوه شهادت : تركش خمپاره شناسنامه تدفین شهر : رستمکلا بخش : شهرستان : بهشهر استان : مازندران گلزار : گلزار شهدای رستمکلاتاریخ تدفین : 1362/01/30آبادی :


زندگی نامه

در تاریخ 4/6/1344در شهرستان بهشهر، رستمکلا به دنیا آمد. او در خانواده ای متدین و مذهبی با اوضاع اقتصادی نسبتاً معمولی که از امرار معاش پدر و مادر در مزارع کشاورزی تأمین می شد به رشد عقلی و جسمی رسید.تحصیلات را تا اول دبیرستان ادامه داد و بعد از اتمام دروس و تکالیف خویش به یاری و مدد پدرش در کارهای مزارع کشاورزی می شتافت. ارزش و مقام پدر و مادرش را می دانست. به آنان عشق می ورزید. رفتاری توأم با عطوفت و مهربانی برخورد می کرد. در کودکی از نعمت مادر محروم شده بود پدرش تا هشت سالگی هم پدر بود هم مادر، مسئولیتش دوچندان شد. رابطه اش با پدر محکم تر و صمیمی تر بود. با همسرش که در دوران نامزدی بسر می برد و مدت کوتاهی از زندگی مشترک آنها می گذشت به وی علاقه و عشق می ورزید، با دادن هدیه و کادو سعی در رضایت همسرش داشت. جمشید با دیدن انقلاب، درک و فهم موقعیت کشور مشاهده شهیدان و فداکاریهای آنان در عرصه جنگ تحت تأثیر قرار گرفت. خصایص و ویژگی هایی که باعث اسوه شدن در میان خانواده و دیگران شد می توان به دلسوزی، خوش خلقی، روحیه بالا در مشکلات زندگی، مداومت به خواندن اول وقت، ارادت و علاقه به ائمه اطهار و رهبر انقلاب نام برد. قبل از انقلاب با توجه سن کم در تظاهرات شرکت داشت. هر جا احساس می کرد راهپیمایی یا جلسه ای علیه رژیم شاه برقرار است حضور مؤثری داشت؛ از جمله پخش اعلامیه در مدرسه. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در نهاد بسیج که امام خمینی فرمان تشکیل آن را داده بود، به عضویت فعال آن درآمده و از این نهاد راهی جبهه حق شد. برای حفظ کیان، ارزشهای انقلاب و دفاع از کشور جبهه علم را رها کرده و ترک تحصیل نموده و به میادین جنگ اعزام شد.او از تاریخ 28/9/60 تا 25/10/61 از سپاه رستم کلا با عضویت بسیجی، منطقه خیبر اعزام شد. و نهایتا در تاریخ 22/1/62 از ناحیه پشت بر اثر ترکش در منطقه خیبر به شهادت رسید. در تاریخ 30/1/1362 پیکر شهید تشییع و در گلزار شهدا به خاک سپرده شد.


وصیت نامه

از شما عزیزان می خواهم حق الناس را رعایت کنید تا خداوند از شما راضی باشد.از ولایت فقیه تبعیت کنید؛چراکه تداوم راه شهدا در گرو تبعیت از امر ولی فقیه است.با شرکت در نماز جمعه توطئه های دشمنان را خنثی کنید.به والدین تان احترام بگذارید تا فرزندان تان نیز به شما احترام بگذارند.امر به معروف و نهی از منکر کنید تا امنیت در جامعه برقرار شود.


خاطرات

در توصیف خصوصیات و ویژگی شهید جمشید ابراهیمی که وی را بعنوان یک الگو و اسوه معرفی کرد می توان به: انجام واجبات، به جا آوردن نماز در اول وقت، کمک به تأمین معاش خانواده کوشا بودن در رفع مشکلات برادران و خواهرانش، صمیمیت و خوش رفتاری با اطرافیانش تعلق خاطر نداشتن به دنیا. در این باره یکی از خواهرانش، ضمن بیان مطالبی و خاطره ای نقل می کند: «جمشید می گفت :«آه !دنیا چقدر بی ارزش است، دنیا اصلاً مورد اعتماد نیست» همیشه چنگالش به دنیا می برد. به مسئله حجاب و ارزش آن اهمیت می داد. خواهرش می گوید: من 5 ساله بودم. تازه چادر دوخته بودم. جمشید با دوستش محمدعلی مرا دیدند. او به محض دیدن من، مرا در آغوش گرفت، گفت:« چادر پوشیدن مبارک باشد.» چادرم را درست کرد. گفت: «محمدعلی ببین خواهرم چقدر قشنگ چادر سر می کند؟!» وی برای حفظ حجاب و نوامیس کشور خون رنگین خویش را دادند، تا امنیت و آرامش برقرار شود.»[۱]

پانویس

  1. سایت جنگ و درنگ



رده‌ها