شهید قدرت الله فتح الهی قزل قیه

از دانش‌نامه فرهنگ ایثار , جهاد و شهادت
پرش به: ناوبری، جستجو


زندگینامه

شهید قدرت فتح الهی قزل تپه فرزند یدالله، در سال 1318 در اردبیل در خانواده ای مومن و معتقد چشم به جهان گشود. دوران ابتدایی و راهنمایی را در همان شهر محل سکونت خود، اردبیل گذراند و بعد از آن جهت پیوستن به دبیرستان نظام به تهران عزیمت نمود و وارد دبیرستان نظام شد. او فردی مسلمان، خوش برخورد، منطقی بود. همیشه می گفت انسان به جای این که دلی را بشکند، دلی را به دست بیاورد. شهید فتح الهی دوران دبیرستان نظام را هر سال با موفقیت سپری می کرد و رفته رفته مراحل تکمیلی و پایانی خود را می گذراند. با اتمام دبیرستان نظام رسماً در ارتش شروع به کار کرد ولی چون بخشی از دوران خدمتش در ارتش در دوران قبل از انقلاب بود لذا در همان زمان هم فردی با ایمان بود و به سربازان و افراد زیر دست خود زور نمی گفت و با همه خوش رفتار و مهربان بود. شهید فتح الهی علاقه خاصی به ائمه اطهار (علیهم السلام) داشت و سالی یک بار به پای بوسی حضرت ثامن الحجج، امام رضا (علیه السلام) می رفت و از این زیارت فوق العاده لذت می برد. همیشه بهترین لباس ها را در موقع زیارت می پوشید.



با شروع انقلاب اسلامی، چون فردی نظامی بود در تظاهرات نمی توانست شرکت کند ولی مخفیانه در بعضی از آنها حضور داشت؛ به طور کل اهم فعالیت های شهید بعد از پیروزی انقلاب شکل گرفت. جزو اولین گروهی بود که از ارتش به آغوش مردم بازگشت. از جمله فعالیت های او شرکت در کلاس های قرآن، احکام و کلاس های عقیدتی که در مقر ارتش تشکیل می شد، بود. اخلاقش فوق العاده خوب بود خصوصاً با خانواده، با همه با اخلاق پسندیده رفتار می کرد و همه از اخلاق خوبش تعریف می کردند، بسیار ایثارگر و خداجو بود. پیروزی انقلاب تحولی عظیم در ارتش به وجود آورد. شهید فتح الهی در انجمن اسلامی ارتش، هدایت و رهبری ارتشیان را به عهده داشت و بالاخره با شروع جنگ توسط عروسک خیمه شب بازی آمریکا، صدام جنایتکار، وی عازم جبهه نور علیه ظلمت شد و بعد از رشادت های بی نظیر در اصابت ترکش در گردن در منطقه ی سرپل ذهاب در تاریخ 1360/09/22 به درجه رفیع شهادت نائل گشت. مزار سرهنگ شهید قدرت اله فتح الهی در بهشت زهرا واقع می باشد. روحش شاد و یادش گرامی باد


وصیتنامه

بسم الله الرحمن الرحیم سپاس و حمد بر خداى بزرگ كه منت نهاد از نعمات و احسان بى‌ دریغ‌ اش بهره مند گشته، توانستم به همت یزدان پاك، تولید نسل نموده و در به جا آوردن دین محمدى (صلی الله علیه و آله)، اسلام و شیعه اثنى عشرى، حق از باطل، صله ارحام، اگر قبول درگاه باشد كه قطعاً تقاضای عفو و بخشش از بارگاه خداى تعالى و تبارك را دارم، كوشیده در كمال راحتى افكار و درایت روشن در حد كشش فكرى چندین مطلب را من باب سفارش بین بازماندگان خود به امانت نهاده، خدانگهدار گفته، توفیق دیدار در روز واپسین كه وعده الله هست از یزدان پاك خواهانم.


الف.زنم، خانم صغرى بابا جماعتى فرزندانم مریم و عبدالله و تمام اقوام نزدیك و دور خود را سفارش می كنم به صبر و رضاى خدا، به جا آوردن حق و حقیقت، احترام به والدین و اشاعه دین مبین اسلام و مذهب تشیع.


ب.به عنوان رعایت موازین اسلام به مدت یك سال به عیال شرعى و قانونى من؛ یعنى صغرى بابا جماعتى نهایت احترام و حرمت را به جا آورید؛ در صورتی كه بعد از سپرى شدن عده شرعى الى تا یك سال به انگیزه جوانى خواست شوهر انتخاب كند عزیزان من؛ یعنى مریم معصوم و یدالله نوردیده را اگر برادرم آقاى نصرالله خان فتح الهى زنده ماند به ایشان و نشد به برادر كوچكترم آقاى رشید الملك فتح الهى تا رسیدن به سن بیست سالگى تحویل داده شوند.


پ. مسئولیت پرورش و قیومیت فرزندان را اگر قبول نمود به زنم سفارش می كنم. براى نظارت كه لازم است از برادرم آقاى نصرالله خان فتح الهى تا زمانی كه در قید حیات است و در غیر از آن برادر كوچك تر خود آقاى رشید الملك این انتظار را دارم قبول مسئولیت كنند.


ت. از مال واملاك موجود خود كه اندك وسایل منزل به انضمام یك باب خانه (در مقابل وام بانك سپه) و حقوق و مزایاى من، یك دستگاه ماشین كار كرده و مختصرى پس انداز می باشد تا زمانی كه زن من تعهد پرورش فرزندانم را دارند با رعایت عدالت هر طورى كه به نظر خودش می رسد با راهنمایى فكرى از پدر خود حاج صفر بابا جماعتى البته با مشورت آقاى نصرالله فتح الهى حق دخل و تصرف را دارد در صورت خارج شدن زنم از خانه برادرانم حق دارند حتى به مراتب بیش‌تر از حق و حقوق خود توأم با احترام و حرمت خارج از حد زحمات ایشان قدردانى كرده قیومت دلبندان من به عهده بگیرند.


ث.اما تحصیل فرزندانم... راهنمایى و ارشاد شوند، مدارج عالیه تعالیم در حد داشتن تخصص در سطح دانشگاه ها حتى اگر نیاز شد خارج از ایران عزیز را طى نموده به خاطر رضاى خدا از این امر به هیچ وجه قصور و كوتاهى نكرده و از هر گونه كاستى و سستى در امر تحصیل جلوگیرى به عمل آید. در همه شرایط تحصیلى خاطر این نوباروگان مكدر و ناراحت نكنید. گشاده‌رویى، خوش‌خلقى، ادب و نزاكت، تعلیم و تربیت، به جاى آوردن فرائض دینى، احترام به افكار و عقیده آنان؛ البته در جهت سازندگى، روح اخوت و جوانمردى، ایثار، آموزش شكیبایى و بردبارى، احترام به بزرگان، آشنا نمودن به معارف اسلام، تمیزى و شیك پوشى، متانت، ایجاد و تقویت استقلال رأى، تفهیم استقامت و كوشش در انجام هر كارى به عبارتى (داشتن پشت كار) قبول مسئولیت، فرار از زود رنجى، دروغ، افتراء و هر گونه صفات اهریمنى، تقویت شهادت و جسارت منطقى.


ج. دریافت مطالبات من برابر مقرارت ارتش از سازمان ارتش و تحویل به زن و فرزندانم.


چ. همان طوری كه در این چندین سال سابقه داشته در حد توانایى خود در كمك و هم یارى چیز در ؟؟؟ پدر و بعداً مادر، خواهران، برادران و در این اواخر مادر و خواهران خود دریغ نمی كردم. سفارش می كنم در صورتی كه توانایى داشتید حتمى است براى مادرم و خواهرانم هر طور كه مصلحت خودشان است یارى دهید درست است مختصر ارث پدرى در وطن آبا و اجدادى داریم شایسته است مادرم و خواهرانم از آن متمتع گردند.


ح. اگر اسم ببرم شاید خارج از حوصله باشد ولكن از هم اكنون تا زمانی كه در قید حیات هستند از زن و فرزندان خود استدعا می كنم براى آمرزش روح من از تمام فامیل و اقربا، من طلب مغفرت و حلالیت طلبیده در نیمه دوم دهه اول محرم و ایام وفات حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) و امام حسن (علیه السلام) و مدت ایام احیاء ماه مبارك رمضان حداكثر در تهران وسیله سه نفر روضه خوان (در خانه خودتان كه باقیمانده) اگر شهرستان رفتید برابر آداب و سنن آن شهر روضه خوانى توأم با پذیرایى چاى و شیرینى و در روز عاشورا یك وعده و شب وداى مولاى متقیان على (علیه السلام) 21 رمضان و روز رحلت حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) به فقرا و درماندگان چه به صورت نقد و یا هر طور مصلحت است احسان كنند. سفارش می كنم تا پنج سال از این تاریخ به بعد نیابت مكه من به جا آوردید كه متأسفانه با پوزش از پیشگاه خداى عزو جل قصور و كوتاهى شده و باید در نجف به خاكم بسپارید تا اجراى این برانه اصلى به طور امانت در قم دفنم كنید. یاد آور می شوم سفارش پدرم را آقاى نصر الله خان فتح الهى در خصوص دفن در نجف اشرف فراموش نكنند.روز ولادت امام هشتم را همیشه گرامى داشته تا می توانید شادمانى كنید (آن روزی است كه پیمان زناشویى من با زنم كه ثمره آن دلبندان عزیزم می باشد) تدوین یافته است. پیوسته سعى كنید به جاى تأسف و حرمان در همه حال از بذل مال، احسان و نثار خیرات كوتاهى نكنید، البته تا آن اندازه‌اى كه می توانید.



خ. براى هر مسلمان داشتن وصیت نامه در هر لحظه لازم است منظور اگر زنده ماندم و عمری باقى ماند خود مجرى مراتب فوق هستم در صورتی كه به قسمت هاى ذكر شده فوق نرسیدم مطابق خواسته‌هاى این اوراق در حد معقول و توانایى عمل شده، به جا آورده شود.


د. راهنمایى می شود در صورتی كه زمان چه حكم بكند اصلح‌تر خواهد بود چه مریم عزیزم و چه یدالله مهربانم تا اتمام حداقل مراحل دانشگاهى تن به ازدواج ندهند. از فرزندانم خواهش می كنم در هر شرایط خادم مردم و بنى نوع خود باشند و حب وطن یادشان نرود. اما استخدام در سازمان هاى ارتش، شهربانى، ژاندارمرى كلاً سازمانی كه داراى لباس متحدالسكن می باشد خوددارى نمایند. قدرت‌اله فتح‌الهى قزل تپه



خاطرات

خاطره ای از زبان همسر شهید: شهید فتح الهی هرگاه که به مرخصی می آمدند، باید به تمام اقوام و بستگان دور و نزدیک سرکشی می کردند و از حال و احوال آنها با اطلاع می شدند. ضمناً ایشان ارادت خاصی به زیارت قبور ائمه (علیهم السلام) مخصوصاً امام رضا (علیه السلام) داشتند .