شهید میرزاعلی ابراهیمی

از دانش‌نامه فرهنگ ایثار , جهاد و شهادت
پرش به: ناوبری، جستجو

بسمه تعالی

شهید میرزاعلی ابراهیمی

شهرستان : بهشهر

استان : مازندران

وضعیت تاهل : مجرد

شغل : کارگری

نوع عضویت : ارتش - سرباز

مذهب : شیعه

دین : اسلام‌‌

نام پدر : علی اصغر

تحصیلات : متوسطه

تخصص : تکاور

کد شهید : 56

رسته : پیاده

نام مادر : شهربانو عباسی

موضوع شهادت : جبهه

محل شهادت : مهران

تاریخ شهادت : 1367/04/29

نحوه شهادت : اصابت تركش

شهر : رستمکلا

شهرستان : بهشهر

استان : مازندران

گلزار: بهشت فاطمه

تاریخ تدفین : 1367/05/04

زندگینامه

شهید در تاریخ 7/6/1339در شهرستان بهشهر ـ رستم کلا به دنیا آمد.در خانواده ای مؤمن و مذهبی با اوضاع اقتصادی نسبتاً معمولی که از امرار معاش پدر و مادر در کار در مزارع کشاورزی تأمین می شد. به رشد و شکوفایی رسید. او هم در این راه کمک و یاور آنها بود. تحصیلات را سوم دبیرستان ادامه داد.او همراه و یاور پدر در کارهای کشاورزی در مزارع بود تا بتواند در کسب روزی حلال کمکش کند. همچنین در کارهای خانه به مادرش یاری می داد. در تابستان هم مشغول به کار آجرزنی بود.

رابطه اش با والدینش صمیمی و عاطفی بود. پدر و مادر از او رضایت دارند. نسبت به آنان خوش رفتار و متواضع بود. به سخنان آنان گوش فرا می داد. یاور آنها در کارها بود. با مادرش صمیمیت بیشتری داشت. از ویژگی های رفتاری و اعتقادی ایشان مقید بودن به ولایت فقیه، نقش روحانی محل حضرت آیت الله ایازی (ره) و گوش جان سپردن به سخنان ایشان، نشست و برخاست با دوستان مذهبی و دینی در شخصیت و رفتار او مؤثر واقع شد، راه درست را انتخاب نمود. در کالبد وجود او اعمال و رفتار ارزشمندی نقش بسته بود که او را بعنوان انسان کامل معرفی می کرد، از جمله: صبوری در مشکلات و انتخاب و بینش درست نسبت به مشکلات، خوش اخلاقی و ولایت مداری که در ذهن و یاد خانواده و دیگران نقش بسته است.

با فراگیری انقلاب اسلامی و نهضت انقلاب اسلامی در فعالیت های سیاسی و انقلابی نقش بسزایی داشت. می توان به برگزاری جلسات مذهبی، شرکت در تظاهرات و راهپیمایی ها شهر ساری و قائم شهر اشاره کرد. فعالیت های انقلابی او با عضویت در بسیج ادامه (تداوم) داشت و در زمینه های مختلفی فعالیت داشت از جمله نگهبانی افتخاری اوایل جنگ در کمیته، برگزاری جلسات مذهبی، تبلیغات در رابطه ی انقلاب برای روشن شدن اذهان جوانان روستا، شرکت فعال در جلسات دانشگاه تهران شرکت داشت. در مبارزه با منافقین همراه با مردم حزب الله روی پل در قائم شهر، پس از تصرف خانه تیمی منافقین وسیله هایی چون لوازم آرایش زنانه و اشیاء مستهجن زیادی پیدا کرده بودند. این مطالب را دوستش مصطفی نژاد نقل می کرد که میراز علی برایش صحبت کرده بود.

وی در طی دو 2 مرحله ابتدا در تاریخ آذر 59 از سپاه رستم کلا با عضویت بسیجی برای آموزش به چالوس اعزام و مرحله بعد تاریخ 60ـ1359 (دی ـ بهمن ـ اسفند) از سپاه رستم کلا به مریوان به عنوان تک تیرانداز اعزام شد. در تاریخ 14/1/1360 در منطقه مریوان بر اثر اصابت تیر به درجه شهادت نائل آمد. پیکر پاک و مطهر ایشان در امامزاده محمدرستم کلا خاکسپاری شد.

خاطرات

• همرزم و دوستش ،محمدرضا دهقانی ضمن بیان مطالبی، خاطره ای نقل می کند: «وقتی در مریوان بودیم (در هوای برفی) برف مریوان را می گرفت و آب می کرد با دستانش موهایش را حالت می داد، ما به شوخی با دست موهای او را خراب می کردیم، می گفتیم: «این جا هم به موهای خود می رسی؟». از زمان حضور وی در سنگر هر چه بیشتر می رسید حالت عرفانی و روحانی وی بیشتر می شد و بوی شهادت او به مشام می رسید.[۱]

پانویس

  1. سایت جنگ و درنگ


رده