موزه شوش

از دانش‌نامه فرهنگ ایثار , جهاد و شهادت
پرش به: ناوبری، جستجو

با توجه به قدمت تاریخی و غنای منطقه و به منظور حفظ، معرفی و نمایش آثار به دست آمده از شوش، در زمان پهلوی دوم، موزه ای در جوار تپه شوش احداث گردید. ساختمان موزه شوش با زیربنای ۵۴۰ متر مربع، در زمینی به مساحت ۱۴۶۳۵ متر مربع ساخته شد.



بنای اولیه موزه همزمان با شروع کاوش‌های شوش و با بکارگیری بخش زیادی از آجرهای به دست آمده از کاوش‌های شوش و چغازنبیل ساخته شد. بنای آجری موزه شوش در ابتدای راهی که به محوطه باستانی شوش منتهی می‌شود، قرار گرفته است و بقعه دانیال نبی (ع) در مقابل آن قرار دارد. موزه شوش پس از طی مراحل مقدماتی در تاریخ پانزدهم اسفند ۱۳۴۵ گشایش یافت و چون ساختمان موزه گنجایش کافی برای نمایش اشیا موزه را نداشت، پس از چندی طرح تکمیلی موزه اجرا شد و در نتیجه دو سالن به موزه اضافه گردید. تعداد اشیا موزه در روز افتتاح ۱۵۶ قلم بود که بعدها شمار آن‌ها بسیار بیشتر شد.



علاوه بر اشیایی که مستقیماً از کاوش‌های شوش و چغازنبیل به دست آمده‌اند، در این موزه اشیایی از سایر نقاط ایران نیز به نمایش گذاشته شده‌اند. اشیا موزه شوش در چهار تالار بزرگ و دو تالار کوچک‌تر به نمایش درآمده است. در نخستین تالار اشیائی از سیَلک کاشان متعلق به هزاره اول پیش از میلاد، عرضه شده است. همچنین تعدادی آثار مکشوفه از مسجدسلیمان، شامل مجسمه و مسکوکات می‌باشد.



پایه‌ی ستون سنگی مدور که به عنوان هدیه از مصر به کاخ داریوش آورده شده، آتشدانی سنگی مربوط به دوران هخامنشی، پاشنه‌ی دری که در نزدیکی شوش به دست آمده و کتیبه‌ای نیز روی آن نوشته شده که احتمالاً فتوحات شیلهاک اینشوشیناک، پادشاه عیلام، را در کشورهای آشور و بابل شرح می‌دهد از جمله آثار به نمایش درآمده در این تالار می‌باشد. آثار بدست آمده از زیگورات چغازنبیل و نیز آثاری به قدمت حدود پنجاه و پنج قرن که آثاری از قدیمی‌ترین دوره سکونت در شوش می‌باشد، در دومین تالار این موزه به نمایش درآمده است. روی دیوار نمونه انواع خطوط رایج در شوش به نمایش گذاشته شده است. همچنین آجر لعابداری که نقش حیوانی افسانه‌ای را نشان می‌دهد و از تزئینات کاخ داریوش بوده، روی دیوار دیده می‌شود.

http://www.taryana.ir/%D8%B4%D9%87%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%88%D8%B2%D9%87-%D8%B4%D9%88%D8%B4

نگارخانه تصاویر

</gallery>