شهید محمد صادق هاشمی: تفاوت بین نسخه‌ها

از دانش‌نامه فرهنگ ایثار , جهاد و شهادت
پرش به: ناوبری، جستجو
(زندگی نامه)
سطر ۱۵: سطر ۱۵:
 
شهید هاشمی، فردی وارسته و بسیار با ادب و موقر بود. در سلام کردن به کوچک و بزرگ همیشه پیشی می گرفت. بسیار رئوف، مهربان و شیرین بیان بود و با کلام خوش و دلسوزی هایش مورد توجه خاص و عام قرار می گرفت. محبوب و مورد توجه دوستان و آشنایان بود. در یاری و رفع مشکلات دیگران سر از پا نمی شناخت و در رفع مشکلات دیگران احساس مسئولیت می کرد و آن را انجام وظیفه می دانست. راهنمای برادران و خواهران کوچک خود بود. سرمشق و الگویی برای کسانی بود که با او آشنایی داشتند. تواضع و فروتنی او به حدی بود که در ازای هر خدمتی انتظار هیچ گونه پاداشی از کسی نداشت.
 
شهید هاشمی، فردی وارسته و بسیار با ادب و موقر بود. در سلام کردن به کوچک و بزرگ همیشه پیشی می گرفت. بسیار رئوف، مهربان و شیرین بیان بود و با کلام خوش و دلسوزی هایش مورد توجه خاص و عام قرار می گرفت. محبوب و مورد توجه دوستان و آشنایان بود. در یاری و رفع مشکلات دیگران سر از پا نمی شناخت و در رفع مشکلات دیگران احساس مسئولیت می کرد و آن را انجام وظیفه می دانست. راهنمای برادران و خواهران کوچک خود بود. سرمشق و الگویی برای کسانی بود که با او آشنایی داشتند. تواضع و فروتنی او به حدی بود که در ازای هر خدمتی انتظار هیچ گونه پاداشی از کسی نداشت.
 
اوقات فراغت خود را به خواندن کتاب های دینی و مذهبی و آثار امام مشغول بود. از مطالب مهم یادداشت برداری می کرد که در دفترچه خاطرات خود ثبت نموده که این یادگار گویای تیز بینی و علاقه ی وافر او به امام و لایت می باشد.
 
اوقات فراغت خود را به خواندن کتاب های دینی و مذهبی و آثار امام مشغول بود. از مطالب مهم یادداشت برداری می کرد که در دفترچه خاطرات خود ثبت نموده که این یادگار گویای تیز بینی و علاقه ی وافر او به امام و لایت می باشد.
در سربازی در لشگر 77 خراسان جمعی تیپ 2 قوچان به خدمت سربازی پرداخت و در عملیات حصر آبادان خرمشهر، بیت المقدس، فتح المبین، رمضان و دیگر عملیات حضوری فعال داشت و آن چنان از خود رشادت نشان داده بود که به درجه گروهبان یکمی مفتخر گردید و به فرماندهی دسته منصوب گردیده بود.
+
در سربازی در لشگر 77 خراسان جمعی تیپ 2 قوچان به خدمت سربازی پرداخت و در عملیات حصر [[آبادان]] [[خرمشهر]] ، [[بیت المقدس]] ، [[فتح المبین]] ، [[رمضان]] و دیگر عملیات حضوری فعال داشت و آن چنان از خود رشادت نشان داده بود که به درجه گروهبان یکمی مفتخر گردید و به فرماندهی دسته منصوب گردیده بود.
چندین بار در عملیات زخمی و دچار موج گرفتگی گردید. سرانجام در عملیات والفجر 2 در منطقه ی حاج عمران عراق در مورخه 1362/05/06 به درجه رفیع شهادت نائل گردید. به شهادت همرزمان او در کله قندی حاج عمران یک هلی کوپتر با آر پی جی منهدم نمود و در آخرین دقایق پشت تیربار نشست و به شکار دشمن زبون تا آخرین نفس مشغول بود تا این که دشمن قله را هلی برد می نماید و او به هدف رفیع خود می رسد و توسط هلی کوپتر دشمن مورد اصابت موشک قرار می گیرد و به آرزوی خود می رسد.
+
چندین بار در عملیات زخمی و دچار موج گرفتگی گردید. سرانجام در عملیات [[والفجر 2]] در منطقه ی حاج عمران عراق در مورخه 1362/05/06 به درجه رفیع [[شهادت]] نائل گردید. به [[شهادت]] همرزمان او در کله قندی حاج عمران یک هلی کوپتر با آر پی جی منهدم نمود و در آخرین دقایق پشت تیربار نشست و به شکار دشمن زبون تا آخرین نفس مشغول بود تا این که دشمن قله را هلی برد می نماید و او به هدف رفیع خود می رسد و توسط هلی کوپتر دشمن مورد اصابت موشک قرار می گیرد و به آرزوی خود می رسد.
 
جنازه ی شهید هاشمی آن چنان سوخته بود که پس از یک ماه که قله را از دست دشمن پس می گیرند جنازه اش تنها توسط پلاک شناسای می گردد.
 
جنازه ی شهید هاشمی آن چنان سوخته بود که پس از یک ماه که قله را از دست دشمن پس می گیرند جنازه اش تنها توسط پلاک شناسای می گردد.
 
منبع سایت شهدای ارتش
 
منبع سایت شهدای ارتش
 
http://ajashohada.ir/home/martyrdetails/28580
 
http://ajashohada.ir/home/martyrdetails/28580

نسخهٔ ‏۹ اردیبهشت ۱۳۹۸، ساعت ۱۶:۴۴

شهید محمدصادق هاشمی

تاریخ تولد :1340/01/01

تاریخ شهادت : 1362/05/06

محل شهادت : نامشخص

محل آرامگاه :مرکزی - خمین - خمین

زندگی نامه

شهید محمد صادق هاشمی در تاریخ 1340/01/01 در روستای امیریه زرشک از توابع خمین در خانواده ای مؤمن و کشاورز دیده به جهان گشود. در سن 5 سالگی همراه با خانواده اش به شهرستان خمین مهاجرت نمود. پدر خانواده به عنوان کارگری ساده در کارخانه ی نخ طلا مشغول به کار شد. محمد صادق که فرزند بزرگ خانواده بود در کشاورزی همراه با برادران کوچکتر خود به پدر در امر معاش خانواده همکاری می نمود. او دوران دبیرستان را در خمین با موفقیت گذراند و در سال 1359 به اخذ مدرک دیپلم از دبیرستان حاج آقا مصطفی خمینی نائل گردید. پس از آن در ترتیب معلم شرکت کرد و پذیرفته شد. ادامه تحصیل محمد صادق مصادف با جنگ تحمیلی بود و او آن چنان پایبند به ولایت فقیه و رهبری بود که می گفت: ما باید دست یاری به رهبری بدهیم و در دانشگاه جبهه شرکت کنیم و به جای رفتن به تربیت معلم به خدمت مقدس سربازی رفت. در سال های قبل و اوایل پیروزی انقلاب در سخنرانی های مساجد و دعای کمیل شرکت می نمود. در تظاهرات همیشه شرکت فعال داشت و حتی به تظاهرات در تهران می رفت و اعلامیه های امام خمینی را به خمین می آورد. در بین همکلاسی ها خود بی نظیر بود و معتقد بود که باید یار و یاور و حامی مستضعفان بود. شهید هاشمی، فردی وارسته و بسیار با ادب و موقر بود. در سلام کردن به کوچک و بزرگ همیشه پیشی می گرفت. بسیار رئوف، مهربان و شیرین بیان بود و با کلام خوش و دلسوزی هایش مورد توجه خاص و عام قرار می گرفت. محبوب و مورد توجه دوستان و آشنایان بود. در یاری و رفع مشکلات دیگران سر از پا نمی شناخت و در رفع مشکلات دیگران احساس مسئولیت می کرد و آن را انجام وظیفه می دانست. راهنمای برادران و خواهران کوچک خود بود. سرمشق و الگویی برای کسانی بود که با او آشنایی داشتند. تواضع و فروتنی او به حدی بود که در ازای هر خدمتی انتظار هیچ گونه پاداشی از کسی نداشت. اوقات فراغت خود را به خواندن کتاب های دینی و مذهبی و آثار امام مشغول بود. از مطالب مهم یادداشت برداری می کرد که در دفترچه خاطرات خود ثبت نموده که این یادگار گویای تیز بینی و علاقه ی وافر او به امام و لایت می باشد. در سربازی در لشگر 77 خراسان جمعی تیپ 2 قوچان به خدمت سربازی پرداخت و در عملیات حصر آبادان خرمشهر ، بیت المقدس ، فتح المبین ، رمضان و دیگر عملیات حضوری فعال داشت و آن چنان از خود رشادت نشان داده بود که به درجه گروهبان یکمی مفتخر گردید و به فرماندهی دسته منصوب گردیده بود. چندین بار در عملیات زخمی و دچار موج گرفتگی گردید. سرانجام در عملیات والفجر 2 در منطقه ی حاج عمران عراق در مورخه 1362/05/06 به درجه رفیع شهادت نائل گردید. به شهادت همرزمان او در کله قندی حاج عمران یک هلی کوپتر با آر پی جی منهدم نمود و در آخرین دقایق پشت تیربار نشست و به شکار دشمن زبون تا آخرین نفس مشغول بود تا این که دشمن قله را هلی برد می نماید و او به هدف رفیع خود می رسد و توسط هلی کوپتر دشمن مورد اصابت موشک قرار می گیرد و به آرزوی خود می رسد. جنازه ی شهید هاشمی آن چنان سوخته بود که پس از یک ماه که قله را از دست دشمن پس می گیرند جنازه اش تنها توسط پلاک شناسای می گردد. منبع سایت شهدای ارتش http://ajashohada.ir/home/martyrdetails/28580